Dag 4: De jury komt langs

De laatste dag is al weer aangebroken. Vol enthousiasme rennen de kinderen bij aankomst het veld op. Snel gaan ze aan de slag, want vanmiddag komt de jury, en dan moet de hut natuurlijk op zijn mooist zijn.
Volop worden er bankjes en tafels gebouwd, toch nog even snel een verdieping erop geplaatst. Tussendoor zoeken ze naar de ‘Zilveren Bal’ waarmee extra punten kunnen worden behaald.

En dan na de lunch is het zo ver: de jury, bestaande uit de ‘vakantieburgemeester’ Birgitte van Veldhuizen is gearriveerd. Ze bekijkt alle hutten zeer zorgvuldig, en krijgt per hut een uitgebreide toelichting over de aangebrachte details (zie foto’s voor deze details). De kinderen doen nog een potje trefbal, terwijl de jury punten optelt.

De uitslag:
Winnaar van de Mooiste Hut: Team Varkens
Winnaar van de Samenwerkingsprijs: Team Paarden
Winnaar van de meeste punten: Koeien

De winnaars krijgen een prijsje, en alle deelnemers gaan naar huis met een herinneringsposter gesponsord door Hami Drukkers.
Samen met de ouders breken de kinderen de hutten af en wordt het terrein opgeruimd. Om 17 uur ziet alles er weer uit alsof we er helemaal niet zijn geweest.

Tot volgend jaar!! klinkt het bij het verlaten van het scoutingterrein.

En volgend jaar zijn we er weer, in week 5 van de zomervakantie.