Dag 4: De laatste dag

De laatste dag alweer, en wat hebben we veel gedaan. De dag begon al vroeg voor onze twaalfplussers, die een nachtje mochten blijven slapen (nou ja wakker blijven). Nu ze vijftien waren, mochten ze eindelijk oefenen voor nachtbrakers, zodat ze volgend jaar als volledig ingewerkte vrijwilligers aan de slag kunnen.


Vrijwilligers

Gelukkig mag je ook als oudere vrijwilliger instromen, een mogelijkheid waar twee ouders dankbaar gebruik van maakten (waar we erg blij mee zijn!). Volgend jaar zijn ze weer van de partij hebben ze beloofd. En natuurlijk is ook bedankje op zijn plek voor de ‘oude’ vrijwilligers: Bedankt!

Aankomende Twaalfplussers

Enkele aanstormende twaalfplussers hebben al aangegeven komend jaar als twaalfplusser door te willen. Twaalfplussers bouwen gewoon een hut (net als de rest van de kinderen), maar hebben daarnaast extra taken, zoals helpen bij opbouwen, welkom heten van de kinderen en helpen met de lunch. Ben je nu twaalf, en wil je er volgend jaar weer graag bij zijn? Geef je dan op via sjorssportief en stuur daarnaast een mailtje naar email hidden; JavaScript is required om aan te geven dat je twaalfplusser wil zijn. Er is plaats voor maximaal 12 twaalfplussers.


Olifanten, Zebra’s en banken: er gebeurde veel…


Genoeg over de vrijwilligers, er is natuurlijk meer gebeurd! In de ochtend werden de laatste details aangebracht, bouwden de Olifanten en Zebra’s samen een vlot (met geweldige vlag) om de jungle uit te komen. Wederom gingen de kinderen bij elkaar op bezoek, en werd er nog druk onderhandeld (een getimmerde bank ging van de hand voor gemiddeld 20 munten).

Een spannend moment


Rond één uur arriveerde de burgemeester. Uitgebreid inspecteerde ze alle hutten en ging in gesprek met de bouwers ervan. Geen detail bleef ongezien: de versiersels van de giraffen, de geschilderde ogen van de tijgers, de brievenbus bij de leeuwen, het geweldige Olifant-schilderij van de Olifanten. Natuurlijk keek de burgemeester uit voor overstekende Zebra’s bij de Zebra’s en stond ze even ‘Voor Aap’ bij de apen. Ook de hut van de Twaalfplussers met daarin een tafel met bosje bloemen werd bekeken.
Na met iedereen gesproken te hebben, op de foto te zijn gezet, en nog een extra rondje te zijn gelopen, was ze eruit. Ze wist wie er zou winnen.

Alles is uitgebreid opgenomen door DoesburgTV en ook de Regiobode was van de partij om verslag te doen van een geweldige week.

De prijsuitreiking


Eindelijk was het half drie en werden de prijzen bekend gemaakt. Helaas heeft niet iedereen gewonnen. Wel is er voor iedereen een blijvende herinnering (zie bijlage) en natuurlijk de foto’s om alle verhalen bij te vertellen (die nog twee weken op de site blijven staan).

De prijs voor de mooiste hut ging naar De Giraffen.
De prijs voor beste samenwerking ging naar De Tijgers.
En de prijs voor de meeste punten ging naar De Leeuwen


Opruimen


Na de prijsuitreiking kwamen de ouders om alle hutten live te bewonderen. De oh’s en aah’s waren niet van de lucht. Na enige tijd werd het sein ‘opruimen’ gegeven en werd met zijn allen opgeruimd. Hierdoor was het hele terrein binnen het uur weer zoals we het begin van de week aantroffen. Alle ouders en kinderen: bedankt voor het helpen opruimen!

En toen was het klaar. Huttendorp is voorbij.

Gelukkig zijn we er volgend jaar weer: in week 4 of 5 van de zomervakantie! Meer informatie volgt zo snel mogelijk op de website (www.huttendorp0313.nl).