Dag 2: opbouwen, uitbouwen en zeskamp

Vandaag hebben de kinderen niet alleen hard aan hun hutten gewerkt, maar ook met hun team gestreden tegen de andere teams tijdens de zeskamp. Ballen vlogen door de lucht tijdens het handdoek-balwerpen, en menigeen oefende het pinguinloopje, alvorens met een ei (grapje, was gewoon een bal) tussen de benen naar de andere kant om de pion en weer terug te lopen. Mede dankzij jongerencentrum 0313 werd de zeskamp een groot succes.

Op de foto’s is goed te zien hoe hard de kinderen hebben gewerkt, en ook hoe ver hun hutten al gevorderd zijn. Ze hebben nog twee dagen om hun hutten af te bouwen, uit bouwen en op te bouwen, en de details te perfectioneren, voordat onze jury langskomt voor een heuse hutteninspectie. Mocht je thuis nog materialen hebben die ze kunnen gebruiken in de hut, zoals oude lakens, verfkwasten (wel schone natuurlijk) en kartonnen bordjes die beschilderd kunnen worden, dan mogen de kinderen dat meenemen. Naast natuurlijk zaag, hamer, koevoet, bord, beker, mes en bidon.