Dag 3: bouwen, bouwen en oefenen

De nacht bij Huttendorp in Doesburg

Dag 3 begon na een enerverende nacht, waarin de nachtbrakers druk bezig zijn geweest met de hutten heel houden in de nachtelijke rukwinden. En ook regen bleef ze niet bespaard. Gelukkig zijn onze nachtbrakers voor geen kleintje vervaard, dus toen de eerste vrijwilligers rond kwart over negen binnen druppelden, stond de koffie al voor ze klaar(ok met een beetje hulp van de snackbrengers).

De ochtend

 

In de ochtend begonnen de kinderen flink met timmeren en zagen. Hele uitbouwen werden bijgebouwd, verdiepingen geplaatst, en zelfs het begin van een heuse toren kreeg vorm. Tussendoor deden de kinderen spelletjes voor punten, gingen ze naar crea voor het maken van vlaggen, bedankjes voor de sponsoren en nog veel meer moois. Ook werd er druk overlegd over de voorstelling van morgenmiddag: wat zouden ze gaan doen tijdens de voorstelling? En met wie?

De Middag

De middag begon goed met soep, gesponsord door Grand Café Duo, en broden van Bertram & Brood. Met de buik weer vol gingen de kinderen veel volop aan de slag. We zagen ze buurten bij elkaar en er werd nog wat handel gedreven onderling. Zo rond half drie begon de vermoeidheid toe te slaan, maar gelukkig was daar ijs van Ferry Snacks. Het eind van de middag is gebruikt om te oefenen voor de voorstelling en de laatste afwerking van de hutten.

Foto’s van Huttendorp Doesburg

 

Foto’s vind je op deze pagina.

Morgen

Morgen begint de dag om 13 uur. Om 15 uur zijn ouders van harte welkom voor de grote voorstelling, en het showen van de hutten. Daarna wordt er gezamenlijk afgebroken en opgeruimd. Bij mooi weer is er als afsluiting een mini-barbecue.

 

Voorbereiding voor volgend jaar

Natuurlijk willen we volgend jaar allemaal graag weer een huttendorp. Dit kan niet zonder jouw hulp!

We zoeken:

 • eierdozen (Leeg natuurlijk)
 • kwasten (mogen gebruikt zijn)
 • penselen (mogen gebruikt zijn)
 • oude theedoeken (wel heel graag)
 • Vaatdoekjes
 • 8 koevoeten
 • 8 zagen
 • 4 gereedschapskistjes
 • oude dekbedovertrekken, hoeslakens, gordijnen
 • watervaste stiften
 • viltstiften
 • Spijkers hebben we inmiddels voldoende (Bedankt!)

Heb je een van de bovenstaande materialen in huis, en wil je deze doneren, of ben je bereid een van bovenstaande materialen te kopen en te doneren, dan kun je het meenemen naar de laatste dag, of even contact opnemen met Ilse (06-153 86 961) of mail: email hidden; JavaScript is required

Met jouw hulp is er volgend jaar bij huttendorp0313 weer voldoende goed materiaal!