Dag 1: Een warme start is een goed begin

De ochtend: De laatste voorbereidingen

In de ochtend kwamen de mannen van Ubbink bijna 200 pallets brengen. Gelukkig hadden ze een heftruck bij zich. Dat scheelde een hoop sjouwen. Niet lang daarna kwam ook de wagen van Heel Metaal aanrijden met daarop de extra lange pallets. Ideaal voor als de kinderen een mooi dak op hun hut wilden brengen.

Tot onze blije verrassing kwam er spontaan een Doesburger langs met 5 kilo spijkers, met de opmerking ‘ ja leuk he timmeren, daar heb ik ook altijd zo van genoten’. En in de middag kwam haar man nog met 3 extra hamers. Bedankt!!!

En hier bleef het niet bij: ouders leenden ons spontaan partytenten uit, waardoor we schaduwplekken op het veld bij de scouting konden creëren. En er werden zelfs nog zwembadjes langs gebracht, waarin de kinderen even konden afkoelen. Leuk te merken hoe huttendorp leeft bij de Doesburgers. En natuurlijk ook bij de ondernemers (Neem maar eens een kijkje op onze sponsorpagina).

 

De middag: De start van Huttendorp

Na een korte introductie werden de kinderen in groepen van zes ingedeeld en konden ze aan de slag met de 10 pallets die ze hadden gekregen. De rest van de materialen konden ze verdienen door het doen van (water-)spelletjes, quizen, knutselen en Circus workshops. Al snel hadden de eerste kinderen al het nodige gedaan, waarna er extra materiaal ingeslagen werd. De eerste contouren van de hutten werden al zichtbaar. Hier kun je de foto’s zien.

De warmte in Doesburg

De kinderen reageerden allemaal goed op de warmte. Als vanzelf zochten ze de schaduw op als ze het warm hadden, of deden binnen even een spelletje. De meegebrachte flessen water werden met grote regelmaat zonder aansporing leeggedronken. En natuurlijk was er daarnaast ook nog een snack moment om half drie, waarbij de kinderen fruit, ontbijtkoek en ranja kregen. Waarbij we de Coop willen bedanken voor hun bijdrage hierbij.

Ook in de bouw kozen de kinderen bijna zonder uitzondering voor het bouwen van een hut die snel schaduw gaf.

We zien de kinderen graag morgen weer om 9 uur. Want hoewel de kinderen zich goed aanpaste aan de warmte, is besloten morgen een tropenrooster te draaien. Het programma loopt van 9 tot 12 uur.