Dag 4: Regen; spelen; prijsuitreiking; en afbreken

De dag begon regenachtig, en dat zette flink door. Toch was dat aan de kinderen niet te merken. Zij speelden en bouwden rustig door. Tussendoor namen ze een kijkje bij Tom, de houtdraaier.

We begonnen vandaag om 13 uur. Snel begon iedereen de details van de hut af te werken, want de jury zou al snel arriveren. En inderdaad, zo rond half twee arriveerde de wijkagenten. Zij namen hun taak zeer serieus, en bekeken elke hut nauwkeurig. De hutten werden beoordeeld op maar liefst vijf categorie├źn. En na langdurig beraad, kwam er een winnaar uit: Team Cactus. Deze prijs werd echter niet bekend gemaakt voordat iedereen een ijsje had gehad van Golden Valley.

Naast de prijs voor de mooiste hut, was er ook een prijs te verdienen voor de meeste punten. Punten kon je behalen door het doen van spelletjes, quizen, crea of een puzzeltocht. Ook hier was het een nek aan nek race. En de overwinning zou mede afhangen van het riddertoernooi……
Uiteindelijk ging de prijs naar team koffiepot.

De prijs voor beste samenwerking en zelfredzaamheid ging naar Team Snoepjes. De vrijwilligers vonden dit jaar alle teams goed met elkaar samenwerken. Sommige teams waren zeer gegroeid tijdens huttendorp, anderen overlegden veel, weer anderen hadden een duidelijke taakverdeling of waren extreem goed in elkaar helpen en hulp vragen als ze het nodig hadden. Er was daarom een compliment voor iedere deelnemer.

Alle prijswinnaars kregen een prijsje van Staarink, en iedere deelnemer aan huttendorp een mooie herinnering, gedrukt door Hami Drukkers in samenwerking met ZON.

Na de prijsuitreiking werden de hutten (in de stromende regen) bewonderd door de ouders, opa’s & oma’s, buren, vrienden, oppassen, etc. De reacties waren alleen maar positief.

Nadat iedereen bij alle hutten gekeken had, was het tijd voor de afronding: het afbreken. Met de hulp van iedereen ging dat razendsnel, waardoor we snel konden starten met de eindbarbecue, mede mogelijk gemaakt door De Worstepinne;┬á Sonja’s lunchroom en Delikasa.

Morgen worden de laatste pallets opgehaald door De stadswerf, en dan is het scoutingterrein weer opgeruimd.

Bedankt allemaal voor jullie bijdrage, aanwezigheid, vrolijkheid.

Bedankt alle sponsoren voor alle hulp en ondersteuning.

De foto’s van vandaag (en alle andere dagen) zijn nog te bekijken op de website tot 1 september.

Tot volgend jaar (weer de vijfde week van de vakantie).