Dag 4: Mooiste hut en afbreken

Vanochtend begonnen de kinderen weer om 10 uur (en sommigen ietsjes eerder) met bouwen. En niet zonder reden: om 13 uur zou de burgemeester komen om te jureren voor de mooiste hut.
De hele ochtend werd er nog gebouwd, geverfd, opgeruimd, geknutseld en gespeeld.

Direct na de lunch begon de jury aan haar ronde. Ieder team kreeg de kans toe te lichten waarom bepaalde materialen gebruikt waren, welke details ze extra trots op waren, en welke vlot van hen was. Burgemeester Loes was onder andere erg te spreken over het kleurgebruik, de creativiteit, de omvang van de hutten en de details op de vlotten.

Na een verfrissend ijsje van IJssalon Hendriks om 14 uur, druppelden de ouders binnen. De kinderen waren inmiddels toe aan de laatste opdracht: het kraken van de code van de schatkist…. Na enig puzzelen werd de codes gekraakt: 134 en 288
De schat bestond uit een cadeautje voor iedere huttendorpdeelnemer, mede mogelijk gemaakt door Staarink.

En toen was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. De prijs voor mooiste hut ging naar de cupcakjes, de prijs voor meeste punten naar de cadeautjes en de snoepjes hadden de beste samenwerking en zelfredzaamheid laten zien. Alle prijswinnaars mochten een cadeautje uitzoeken van de cadeautafel, gesponsord door Boek en Buro.

Na de prijsuitreiking mochten de ouders, opa’s, oma’s en oppassen, buren etc de hutten en vlotten bekijken. Iedereen was zwaar onder de indruk over de kwaliteit van de hutten en creativiteit die de kinderen hebben laten zien in hun hut en vlot.

Na een half uurtje rondkijken was het tijd voor het afbreken. Met hulp van alle kinderen èn ouders was het terrein in een klein uurtje weer helemaal opgeruimd.
Bij vertrek kregen de kinderen allemaal nog een kleine herinnering aan Huttendorp0313 Editie 2019.

Langs deze weg willen we alle ouders en kinderen bedanken voor het helpen met opruimen.

Wij kijken terug op een fantastische week, met veel gezelligheid, en gelukkig ook mooi weer. We hopen dat jullie er net zo van hebben genoten als wij!
Hopelijk tot volgend jaar!!